Pandekager fra himlen

Nu er jeg jo ikke fanatiker…

… Men jeg kan alligevel ikke lade være med at købe økologisk når/hvis varerne er tilgængelige hos min nærmeste madpusher. Jeg gør det ikke for at være frelst, men jeg gør det fordi jeg får en my bedre samvittighed når jeg kommer maden i kæften ved middagsbordet og ja… at jeg gjorde bare noget der var anelse godt for vores planet.

Jeg synes det er synd og skam at så mange mennesker ukritisk køber produkter, hvis formål er at få benzin til deres maskine, og de ikke kigger på produkternes indhold. Fuldstændig ukritisk ryger det ene produkt ned i kurven efter det andet, som indeholder flere E-numre og giftstoffer end et halvt kemilokale. Samtidig er det produkter, der måske claimer at smage af fødevarer, men nok aldrig rigtig har set skyggen af naturlige opdrættede eller dyrkede fødevarer.

De farvestrålende pakker der lover, at hvis man blot tilsætter vand, har man pludselig lavet chocolate-chip-cookies. Eller tilsæt kød og vand og så har du noget der kaldes lasagnette. Jeg vil give dem ret i at den LIGNER lasagne og den har pastaplader i sig – men HER stopper ligheden vist også… Tror bare lige jeg lader denne stå lidt… og så tror jeg (læs: håber) U GET THE POINT!

Har du brug for inspiration til en god kødsovs – evt. til lasagne – så følg med her på siden 😉

Når nu vi er igang med halvfabrikata – så har jeg jo slet ikke nævnt den skumle langtidsholdbare helfabrikata. Det er den rene gyser!!

Jeg kan sige det meget kort. ALLE alarmklokker bør ringe når produkter, der på deres label claimer at indeholde ingredienser, du hjemme hos dig selv ville opbevare i kølsekab, men du finder den stående midt i butikken med holdbarhed helt frem til 2020… Det er sandsynligvis et produkt der enten ikke indeholder det den siger eller at retardo flaskedregnen ikke vidste den skulle på køl… jeg tænker ikke det sidste men derimod det første…. Hvis disse produkter reelt indeholder spor af rigtige madvarer, så er de blevet forarbejdet til ukendelighed i en sådan grad at man dårligt kan kalde det madvarer længere.

Et rigtig godt eksempel på dette er BUKO ostene som står ved kassen ved siden af aviserne?!?!? hvad fillan laver en BUKO rejeost ved siden af kassen i Føtex? Bør den ikke stå på køl? Det eneste en BUKO lover, som den faktisk kan holde, er at den kan smøres på noget. Meget mere kan man vist ikke sige om en BUKO ost.

Når det så er sagt…  jeg er på INGEN måde frelst i det her game – faktisk har jeg den ene dødssynd efter den anden i køleskabet – f.eks. ‘den leende ko’ og jeg køber den stadig troligt! Hvorfor? Fordi den smager godt… jeg kan godt lide den og den er mega klam – men jeg VED den er klam og jeg VED jeg ikke spiser rigtig ost og jeg VED at jeg ikke skal have for meget af den… alt med måde 🙂

Et glimrende eksempel på hvordan 'fødevarer' - der i øvrigt alle børe befinde sig på køl hvis deres indhold er af ægte råvarer - frit står fremme til spot og hån. Hvem fillan kan finde på at komme det her mad i munden? Og ja - jeg har før købt 2 ud af disse 4 produkter - og NEJ jeg er ikke stolt ved det, men behøver jo af samme årsag ikke at gentage mine fejl, vel?

Et glimrende eksempel på hvordan ‘fødevarer’ – der i øvrigt alle bør befinde sig på køl såfremt deres indhold er ægte – frit står fremme til spot og hån midt i butikken. Hvem fillan kan finde på at komme det her i munden? Og ja – jeg har før købt 2 ud af disse 4 produkter – og NEJ jeg er ikke stolt ved det, men behøver jo heller ikke at gentage mine fejl, vel?

Det er ikke ulovligt at sælge eller købe ovennævnte produkter, men det er HELLER ikke ulovligt at tænke selv…

#tænkeroverhvadvikommerimunden #økologihvismuligt #substanserforklædtsommad #SPISOP!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager fra himlen