Alt-godt-fra-gemmerne-efterårs-suppe

Er den her mælk for gammel?

 

Svaret på dette findes IKKE nødvendigvis i toppen af kartonen

Svaret findes tilgengæld i dine næsebor, i dine øjne og i din hjerne. De fleste mælkeprodukter fejler sjældent noget når vi smider dem ud, men hvorfor gør vi det så? Fordi vi er blevet bakterie forskrækket! Det er synd af flere årsager…

– Vi smider mad ud som stadig kan spises, og det er madspild af værste karakter. Samtidig koster det jo flere penge, at købe nye madvarer som erstatning for dem vi smed ud.

– Vores immunforsvar svækkes når det ikke bliver prøvekørt en gang imellem – lidt ligesom at køre bil – det skal holdes ved lige.

Ovenstående er blot noget jeg siger og tror, uden at have en skid forstand på det. Nevertheless…

Hvis vi nu i stedet tog madvaren i betragtning – lugtede til den, så på farven, konsistensen osv. Ser det nogenlunde normalt ud? Hvis ja, så er det nok ok at forsøge sig med produktet på sin havregryn.

Til sammenligning kommer vi langt værre ting i kæften, blot på det grundlag at sidste salgsdato ikke er overskredet eller at mærkaten claimer at være noget det ikke er. På trods af, at både øjne og næse er i fuldt alarmberedskab når produktet pakkes ud, spiser vi det troligt fordi mærkaten siger vi kan…

Som eksempel kan jeg nævne de lækre famliepakker med 15 neutralt-‘marinerede’ kyllingefileter (læs: saltvandspumpede),  der sejler rundt i så meget ‘marinade’ at de saftsugende hygiejnebind i bunden af pakken kæmper en unfair kamp.

Fileterne lugter af muggen gnu og på saftens overflade ses et petruleumslignende spejl af ja… hvem ved hvad… Vi ved kylling er noget man skal have respekt for… Men hvorfor spiser vi de fileter når mælken der stadig lugter, ligner og smager af frisk mælk skal hældes ud?

… Udløbsdato….

#vitænkerselv #altmedmåde #tænkeroverhvadvikommerimunden #økologihvismuligt #brughvadduharindenduhandler #SPISOP!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alt-godt-fra-gemmerne-efterårs-suppe